Header1.png IMG_5180 (2).JPG Header publiek.png

HOCO Dames 1 knokken zich terug naar gelijke eindstand tegen Nuenen

18-10-2018
Nieuwsafbeelding
Zondag 7 oktober wilden we snel vergeten. Een verloren pot tegen Drunen Dames 1, met een waterval aan kaarten en alles behalve plezier in hockey. 


Het doel van afgelopen zondag (14 oktober) was dan ook het tegenovergestelde: een leuke hockeywedstrijd neerzetten voor zowel onszelf, als het publiek en de tegenstander uit Nuenen. Want uiteindelijk gaat hockey om plezier en als het dan ook nog zo’n mooi nazomer weer is (25 graden), dan moet dat toch lukken.. zou je zeggen. De eerste 5 minuten was dit ook zo. We gingen scherp van start en drukte Nuenen vol naar achteren, maar daarna bleek niets minder waar. Het werd een gevecht tegen onszelf en tegen de scheidsrechter. Ballen kwamen niet aan, we speelden niet samen, we hielden onze man niet en we speelde al helemaal niet af in de cirkel. We kwamen dan ook op een 1-0 achterstand door een snel uitgespeelde counter van Nuenen Dames 1. 


Nogal oververhit, en niet alleen van de warmte, gingen we de rust in. We kregen zeer terecht de volle laag van onze coach, want afspraken die zijn er om na te komen en niet om links te laten liggen. Ga samenspelen, coach elkaar positief, laat de scheids met rust en sla ‘potverdriedubbeltjes' (maar dan op z’n Peter Jansens en niet bestemd voor de oren van de mini's) die bal een keer in het doel! Nadat we dit in onze oren hadden geknoopt en een goede groupshug er tegenaan hadden gegooid, gingen we vol goede moed weer van start. Maar toen weer een tegendoelpunt: 2-0 achter. Hoe dan? Dit lieten we ons zeker niet gebeuren. Vanaf dat moment leek het alsof iemand onze 'aan-knop’ had in gedrukt, want we vlogen er vol op. Wij gingen hier niet verliezen en we beloonden onszelf dan ook met een mooi uitgespeelde goal (2-1). We hadden niets te verliezen, dus we bleven drukken. Het was niet altijd even mooi hockey en het ging ook echt niet zonder slag of stoot, maar de 2-2 viel. We hadden in ieder geval 1 punt in de pocket, maar we wilden meer! We hadden ons meer dan herpakt alleen we kregen die 3e goal er helaas niet in, ondanks vele kansen en wonderschone doelpogingen die uiteindelijk de paal of de lat troffen. We liepen met een gelijke eindstand het veld af. 


Aankomende zondag hebben we een dagje rust, maar we trainen wel gewoon door om zondag 28 oktober scherp op het veld te staan tegen Maastricht Dames 1. 


Groetjes, 
HOCO Dames 1